Building ATLAS este un program-pilot dedicat practicanților profesioniști de scrimă. Specialiști din diferite domenii participă la dezvoltarea unui plan de antrenament personalizat, începând cu pregătirea fizică, nutriție, asistență medicală și psihologică, totodată, programul are ca scop promovarea sportivilor. Pop Doru-Andrei este unul din cofondatorii și actualmente managerul Building ATLAS. La baza exercitiilor fizice stau manualele de pregătire ale luptătorilor din cardrul unităţilor militare pentru operaţiuni speciale din mai multe ţări in combinatie cu alte tipuri de antrenament ale atletilor de success. Nutritia este un alt capitol important, energia consumata in timpul efortului fizic este inlocuita in mod inteligent. Primul beneficiar al acestui program sportiv este multiplul campion la scrimă arma floretă, Bogdan Iulian Dascălu.
Testimonal
Deoarece programul este conceput pentru scrimă, Bogdan descrie ce înseamnă a face performanță:
Î: Care a fost traseul pe care l-ai străbătut cu Building Atlas?
B.D.: Un proiect început după o discuție amicală cu Gabriel Danci și ulterior cu Pop Andrei, a condus în 2 ani și jumătate la progrese vizibile, atât din punct de vedere fizic, ca și scrimistic, dar și din cel al rezultatelor obținute. Dacă la nivel național am reușit să câștig medalii de aur la toate categoriile de vârstă (ultima fiind la seniori), acest lucru li se datoreaza și celor din echipa aceasta. La fel spunem și de performanțe internaționale, acolo unde de pe locul 70-80 în lume la U23, am reușit să ajung pe locul 1. Lucrurile vorbesc de la sine, rezultatele sunt pe hârtie, este confirmat faptul că lucrurile sunt bine făcute în cadrul Atlas Invictus, respectiv building Atlas.
Î: Ce presupune un antrenament ca impact asupra corpului și minții tale?
B.D.: Antrenamentele cu cei din echipa Building Atlas sunt întotdeauna duse la extrem, aici vorbind de partea de autodepășire continuă. Inovare zilnică plus munca în echipă duc la un progres constant. Impactul cred ca îl putem încadra la ducerea către depășirea oricăror limite pe care un om le poate avea. Făcând abstracție de orice, el trebuie să continue indiferent de orice impediment îtâlnește, același lucru experimentându-l și noi.
Î: Care ar fi atuu-urile pentru a face performanță?
B.D.: Nu cred, ori nu consider că există un tipar anume pe care trebuie să-l ai pentru a ajunge la performanță, consider că sunt lucruri pe care le întâlnești pe parcurs și le descoperi singur. O cheie a succesului nu există, pentru că dacă aș avea-o, aș exploata-o imediat, însă cred că o dorință imensă de reușită, o foamete continuă, dar și momente în care trebuie să te autodetermini sunt necesare pentru a reuși. Dar cel mai important lucru este să inveți să pierzi, pentru ca ulterior să știi cum să te bucuri de câștig, iar eșecul să devină doar o lecție învățată.