Balul Inimilor reunește titani în Baia Mare

În data de 24 februarie 2018, cu ocazia sărbătorii de Dragobete, Clubul Rotaract Baia Mare TEAM a organizat evenimentul caritabil ”Balul Inimilor”. Aflat la a 4-a ediție, obiectivul din acest an al Clubului a fost acela de a strânge fonduri pentru achiziționarea unui agitator de trombocite necesar înființării unei noi secții de transfuzie sanguină, în cadrul Spitalului Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare. ”Balul Inimilor” este un eveniment din cadrul unei campanii mai ample a Rotaract Baia Mare TEAM, ”Donează sânge, salvează vieți”. Prin această campanie, clubul realizează, deja de 5 ani, activități prin care contribuie la procesul de asigurare a necesarului de sânge în județul Maramureș și la nivel național. Această poveste a ajuns și la urechile noastre și, chiar mai repede, în inimile noastre.

Asociația Atlas Invictus a luat naștere pentru a-i ajuta pe cei în nevoie și astfel considerăm onorabilă orice altă inițiativă care poartă în interior această motivație. ”Per aspera ad astra” este motto-ul după care noi ne ghidăm iar prin campania celor de la Rotaract TEAM am identificat un nou coleg pe acest drum printre asperități, către stele. Așadar, am ales să sprijinim și noi cauza celor de la Rotaract TEAM și să donăm un obiect din patrimoniul sportiv al primului beneficiar al programului buildingATLAS, Bogdan Iulian Dascălu, pentru licitația ce a avut loc în cadrul Balului Inimilor.

Obiectul donat poartă pe lângă valoare materială, o valoare spirituală deosebită, fiind vorba de masca de scrimă cu care Bogdan a câștigat prima competiție la seniori, finala Cupei României la Scrima, din 2017. Momentul licitației a fost unul cu suspans pentru membri asociației prezenți la eveniment. Prezentarea măștii oferite de Atlas Invictus a ridicat, însă, multe priviri. Povestea, sportivul și masca, toate acestea au contribuit la un joc de licitație în urma căruia domnul Bogdan Ionuț Gâta a intrat în posesia acestei componente a echipamentului campionului național la scrimă, Bogdan Iulian Dascălu, pentru suma de 2700 de lei.

Lucrând în scopul performanței în sport, știm cât de importantă e sănătatea. Muncim pentru a evalua, monitoriza și ameliora sănătatea sportivilor noștri. Faptul că putem contribui la ameliorarea acestui aspect în cazul vieților a sute de oameni, e o onoare imensă pentru noi.

Mulțumim Rotaract Baia Mare TEAM pentru că ne-ați dat ocazia să ajutăm. Îi mulțumim lui Bogdan pentru generozitate și mulțumim întregii echipe Atlas Invictus pentru implicarea în această inițiativă. De meserie, noi clădim titani, în timpul liber, ajutăm oameni.

 

%d bloggers like this: