Pe parcursul a două zile în care „mișcarea” a fost cuvântul cheie, echipa ATLAS INVICTUS, formată din Bogdan Dascălu, Sebastian Flucuș, Diana Dragoș și Diana Escariu, au participat la Sports Festival, un eveniment menit să aducă o varietate de sporturi mai aproape de public și care promovează un stil de viață sănătos și spiritul de echipă și fairplay.
Din culise, sportivii Bogdan și Sebastian ne-au împărtășit feedback-ul lor cu privire la work-shop-ul pe care l-au susținut:
Î.: De-a lungul a două zile ați participat la Sports Festival cu un work-shop de scrimă. Ce v-a determinat să participați în această calitate?
Bogdan D.: Practic scrima de mult timp, iar de-a lungul anilor am învățat că este important să împărtășești din propria experiență cu alții. Acest lucru l-am sesizat la antrenorii mei, iar acum am considerat că este timpul să ofer din ceea ce știu și publicului. Sports Festival a fost o oportunitate potrivită în acest sens, dându-mi ocazia să văd copiii cum țin pentru prima oară o floretă în mână și cum învață mișcările de bază.
Sebastian F.: Scrima înseamnă pentru mine echilibru și strategie, calități care sunt dobândite prin antrenament și dedicare. Cred că aceste calități ar trebui să le aibă fiecare dintre noi și ar trebui dezvoltate încă de la vârste fragede. Când m-a invitat Bogdan să susținem împreună acest work-shop, pentru copii în principal, mi-am spus că este o ocazie perfectă să începem să insuflăm celor mici unele din principiile de care vor avea nevoie de-a lungul întregii vieți.
Î.: Cum credeți că s-au simțit participanții?
Sebastian F.: Atenția noastră s-a concentrat în special asupra copiilor care se distrau de minune. Însă ce am observat este că fiecare se simțea un campion în momentul în care era echipat și înceapea propriul duel. De asemnea, însoțitorii lor erau extrem de încântați de evoluțiile copiilor. Se distingeau susținătorii patenerilor de duel, însă, la final, cu toții erau declarați câștigători, uralele fiind adresate la unison.
Bogdan D.: Făcând referire și la work-shop-ul din cadrul TEDxEroilor „Mind the Gap” 2018, și la cel de Sports Festival, pot spune că toți participanții, direcți sau indirecți, s-au simțit în largul lor. Ce mi-a atras atenția totuși, a fost faptul că vedeam cum cei mici radiau când se duelau și indiferent de finalul competiției, erau extrem de fericiți că au încercat ceva nou. Majoritatea s-au arătat dornici să urmeze cursuri de scrimă, lăsând astfel să vorbească viitorul campion din ei.
Î.: O ultimă întrebare pentru întreaga echipă: Veți participa și la ediția următoare?
Diana E.: Cred că vorbesc în numele întregii echipe când spun că a fost o experiență care trebuie repetată. Sperăm ca anul următor să susținem mai multe work-shop-uri și chiar poate să organizăm o competiție pentru amatori, copii și adulți, pasionați de sporturile pe care noi le susținem. De asemnea, vom încerca să prezentăm aceste sporturi câtor mai mulți copii deoarece suntem convinși că fiecare dintre noi ar trebui să practice un sport, cel puțin cu scopul de a avea un stil de viață echilibrat.
Două zile în care copiii au putut testa pentru prima dată scrima au însemnat două zile în care cei mici au simțit adrenalina practicanților acestui sport și gustul uralelor la finalul duelurilor. Participarea copiilor, dar și a echipei Atlas Invictus la evenimentul Sports Festival speră să aibă ca rezultat dezvoltarea interesului către lumea sportivă și chiar către performanța sportivă.