Ei ar fi avut cea mai bună scuză să se oprească și nu au făcut-o. Eu de ce aș face-o?

41974140_1045542642288439_5556088303922446336_o

În perioada 03.09.2018 – 09.09.2018, colegul nostru, Bogdan, a avut ocazia să experimenteze ceva inedit, reprezentând Atlas Invictus la ‘’Jocurile Integrării Europene’’, un proiect Erasmus+ desfășurat în Jesi- Italia, fiind singurul participant român. Mai jos găsiți o frântură din ceea ce ne-a împărtășit în urma experienței sale.

”Faptul că mi s-a oferit oportunitatea de a concura atât cu participanți la Olimpiada de Paralimpici din Rio (2016), cât și potențiali sportivi calificați la Jocurile Olimpice sau Paralimpice din 2020, m-a marcat. A fost o experiență de vis. Programul a inclus antrenamente atât cu persoane în scaun cu rotile, cât și pe pista de scrimă, ceea ce m-a ajutat să privesc acest sport din perspective noi.

Faptul că am văzut cum acei sportivi din scaune cu rotile erau atât de devotați și ambițioși pentru a face performanță în scrimă, a fost impresionant și m-a făcut să mă gândesc că poate eu ca persoană, nu fac destul. Antrenorilor li se vedea ambiția în ochi, ceva ce rar mai vezi la noi în zilele astea. Văzându-i, nu poți decât să devii mult mai motivat și mai pasionat de ceea ce faci. A fost emoționant, dar nu într-un mod compătimitor. Ceea ce am simțit nu a fost milă ci pasiune transmisă în forma cea mai pură.

Având în vedere experiențele mai puțin plăcute prin care am trecut în scrima românească, s-ar putea ca aceasta să fi fost ultima dată când am practicat scrima. Cu toate acestea, pot să spun că m-am întors acasă motivat ca orice voi face de acum înainte, să fie făcut cu și din pasiune. Totodată, mi-am promis să duc la bun sfârșit tot ce mi-am propus, indiferent de impedimentele pe care le voi întâlni. Ei ar fi avut cea mai bună ‘’scuză’’ să cedeze, să se oprească și nu au făcut-o. Eu de ce aș face-o?!?!

Totodată, în ziua în care am participat la Jocurile Intergrării Europene s-au împlinit exact 14 ani de când am început scrima. Un amalgam de sentimente te încearcă într-un astfel de moment. În orice caz, sunt recunoscător pentru tot ce am trăit în acești ani și vreau să aduc un MARE MULȚUMESC tuturor celor care m-au susținut. ”

Proiectul Atlas Invictus s-a născut tocmai din dorința de a găsi și de a sprijini astfel de oameni-model care impresionează prin pasiunea și devotamentul pe care îl pun în tot ce fac, indiferent de obstacole. Per aspera Ad astra. Continuă să ne urmărești și vei vedea că această motivație mută munții.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: