Proiect inedit la Cluj-Napoca! BuildingAtlas clădește titani pentru viitorul sportului românesc

Întreabarea cea mai potrivită ar fi de ce anume ar avea nevoie un om obişnuit pentru a deveni un sportiv de înaltă perormanţă şi nu neaparat de ce există Building Atlas. România anilor 2000 este un tablou plin de culoare, cel mai adesea de recurenţa unei societăţi care şi-a pierdut identitatea şi a unui trend al observatorului detaşat, folosind ironia pentru a-şi ascunde propriile lipsuri, dar în acelaşi timp şi de speranţa unei renaşteri.

Odiseea titanilor de la Clubul Sportiv Atlas Invictus nu este o poveste de succes, ci mai degraba este expresia unui angajament cu sinele care se traduce prin efortul pe care îl depun zilnic. Este agonia care împinge sinele dincolo de real, este pasiunea care învinge durerea, perseverenţa care cizelează percepţia, energia care transformă imposibilul în posibil.

Obiectivul evident este excelenţa, performanţa, superlativul, experimentalul. În vara anului 2015, s-au pus bazele unui program-pilot care a adunat în timp specialişti din mai multe domenii pentru dezvoltarea unui plan de antrenament personalizat, de la pregătire fizică generală, la pregătire fizică specializată, nutriţie, asistenţă medicală şi psihologică de profil dar şi promovare pentru atleţii profesionişti din România. Proiectul se baza strict pe efortul voluntar al participanţilor.

Momentan programul este calibrat pentru scrimă, avându-l ca prim beneficiar pe multiplul campion naţional la acest sport Dascălu Bogdan Iulian. Practic programul s-a dezvoltat o dată cu Bogdan. Cofondatorii, Danci Gabriel, coordonatorul şi arhitectul programului, alături de preparatorul fizic Pop Andrei, designerul exerciţiilor fizice ionvatoare şi începând cu 2016 alături de prietenul lor şi de acum partenerul Dascălu Bogdan, formează Echipa Building Atlas.

La baza programului stau manualele de pregătire ale luptătorilor din cardrul unităţilor militare pentru operaţiuni speciale din mai multe ţări. Nutriţia este un alt capitol important în Building ATLAS. Energia pe care atleţii noştrii o consumă este înlocuită în mod inteligent. Componenta psihologică şi parametrii în care corpul poate performa se numară printre primele obiective. Împreună reconfiguram sportul. Feedback-ul sincer este pilonul de bază al programului. Building Atlas este conceput să abordeze sistematic elementele care limitează performanţa fizică, adversarii posibili, dar şi pe cel mai redutabil dintre aceştia – propria persoană.

În decembrie 2016 am înfiinţat Clubul Sportiv Atlas Invictus

În mitologia grecă Atlas a fost pedepsit de Zeus, fiind osândit să poarte veșnic pe umerii săi bolta celestă. Aceeaşi greutate, de nedescris în cuvinte, aceeaşi idee ridicolă, că sportivii şi partenerii noştri ar putea să îşi poarte greautatea propriului vis şi talent, că ar putea să schimbe firul poveştii prin Building Atlas. Nu există acţiune fără eroare, nu există antrenament fără accidentări sau asalt fără expunere, nu există victorie fără sacrificu. Împreună îl reinventăm pe Atlas.

La final de drum, s-ar putea să realizăm ce am visat. În cazul în care vom eşua, vom eşua îndrăznind să ajungem la stele, să contestăm zeii olimpieni asemenea titanului Atlas, cu primă escala la Tokyo 2020.

Sursa: Dincolodesport

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: