Maratonul Scrimei Clujene

Eveniment unde se vor duela peste 250 de participanti în 3 zile

În perioada 15-17 aprilie 2022 va avea loc la Cluj-Napoca Maratonul Scrimei Clujene, prima competiție națională de scrimă pentru copii și adolescenți cu vârstele cuprinse între 8 și 17 ani. La acest eveniment sunt înscriși peste 250 de participanti din Cluj, București, Timișoara, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești și Budapesta.

Devenind un club important în Romania, ACS Atlas Invictus s-a remarcat prin organizarea unor competiții cu caracter național și internațional. Acest eveniment face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care clubul își propune să ofere anual comunității clujene șansa de a avea contact cu cei mai buni sportivi atât din Romania, cât și din afara țării la categoriile de vârstă sub 9, 11, 13, 15 și 17 ani (U9, U11, U13, U15 și U17).

Evenimentul va avea loc în incinta celei mai noi săli private de scrimă, cu dotări speciale, care a fost inaugurată în 2021 de Asociația Club Sportiv „Atlas Invictus” și are ca scop fondarea la Cluj-Napoca a celei mai moderne infrastructuri de susținere a acestui sport pentru tinerii din oraș și din zona metropolitană.

„As preciza din start că ceea ce a făcut cu putință acest evenimet este un efort colectiv”,  puncteaza pentru început Bogdan Dascalu.

Unindu-și forțele, membrii ACS „Atlas Invictus” reușesc să organizeze, după succesul avut la prima editie a Cupei Atlas Invictus, desfășurată în toamna anului trecut, un al doilea eveniment grandios, ce reunește toate cluburile de scrimă (floreta) din România dar și din afară, depășind numărul impresionat de 250 de participanți înscrisi până acum.

„Ne dorim să fim constanți în oferirea și în dezvoltarea unui ecosistem local în măsură să pună la dispoziția tinerilor oportunități în cadrul acestui sport. Prin competițiile în sine, micii sportivi capătă experientă, iar noi dorim să contribuim cât de mult putem la cariera viitorilor campioni ai Romaniei”, a explicat Bogdan Dascălu, inițiatorul competiției.

Timp de trei zile, cei peste 250 de participanți se vor înfrunta – cu fair-play și respect reciproc – pe planșa de scrimă.

Program:

  • Vineri  09:00 – floretă feminin U13
  • Vineri 13:00 – floreta masculin U13
  • Vineri 16:30 – floreta feminin & masculin U9
  • Sâmbătă 09:00 – floretă feminin U15
  • Sâmbătă 12:30 – floreta masculin U15
  • Sambata 15:30 – floreta feminin U11
  • Duminică 09:00 – floretă feminin U17
  • Duminică 12:30 – floretă masculin U17
  • Duminică 15:30 – floretă masculin U11

Din motive organizatorice, accesul publicului în sala de scrimă nu va fi permis, însă o tribună mobilă va fi amplasată în fața sălii, așa încât suporterii participanților vor putea urmări competiția în timp real.

Rezultatele acestui concurs național vor contribui la palmaresul participanților, iar în perioada următoare li se vor oferi și alte oportunități pe care clubul clujean și partenerii săi le planifică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: