Tradiția competițiilor de scrimă în Cluj-Napoca continuă prin intermediul ACS ATLAS INVICTUS

A doua ediție a Maratonului Scrimei Clujene

Tradiția competițiilor de scrimă în Cluj-Napoca continuă prin intermediul ACS ATLAS INVICTUS

În perioada 6-7 mai 2023, la Cluj-Napoca va avea loc Maratonul Scrimei Clujene – a doua ediție a unei competiții internaționale de scrimă pentru copiii între 8 și 15 ani, la care vor participa peste 200 de sportivi din România și din afara țării

Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian ” (str. Splaiul Independenţei, nr. 6), într-o sală special amenajată pentru competiții sportive. Accesul spectatorilor va fi gratuit, întrucât se dorește popularizarea acestui sport la nivel local și național.

Devenind cu timpul un club tot mai important în Romania, ACS Atlas Invictus s-a remarcat prin organizarea unor competiții cu caracter național și internațional. Acest eveniment face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care clubul își propune să ofere anual comunității clujene șansa de a intra în contact cu cei mai buni sportivi din Romania și din afara țării, la categoriile de vârstă sub 9, 11, 13 si 15 ani (U9, U11, U13 și U15).

„Este o bucurie enormă și o realizare foarte mare pentru clubul nostru faptul că reușim să avem continuitate, organizând din nou un eveniment de o anvergura atât de mare într-o sala care le oferă participanților cele mai bune condiții”, afirmă Bogdan Dascălu, inițiatorul competiției.

Vreme de două zile, cei peste 250 de participanti se vor înfrunta pe planșa de scrimă, cu fair-play și respect reciproc.

„Pentru această competiție vrem să atragem un număr cât mai mare de sportivi, dar și de spectatori, care să-i încurajeze pe viitorii campioni ai Romaniei. Prin competițiile în sine, micii floretiști capătă experiență, iar noi dorim să contribuim cât de mult putem la cariera celor care, suntem convinși, vor ajunge campionii țării noastre”, a explicat Bogdan Dascălu.

Program:

Sâmbătă, 6 mai 2023

  • 9.00 – U15 floreta feminin & U13 floretă masculin
  • 12:30 – U9 floreta masculin & U11 floreta feminin
  • 15:30 – finalele competiției

Duminică, 7 mai 2023

  • 9.00 – U15 floreta masculin & U13 floretă feminin
  • 12:00 – U9 floreta feminin & U11 floretă masculin
  • 15:30 – finalele competiției

Rezultatele acestui concurs național vor contribui la palmaresul participanților. Clubul Atlas Invictus și partenerii săi le vor mai oferi sportivilor, în perioada următoare, alte oportunități și evenimente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: